Son Dakika: CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Taksim'e Yürüyor

Son Dakika: CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Taksim'e Yürüyor

Son dakika gelişmesine göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de bir araya geldi.

İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları kapsamında Taksim'e çıkan yolların kapatıldığı bildirildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu bir grup, Saraçhane'ye ulaştı. Özel ve İmamoğlu, 1 Mayıs etkinliklerine getirilen yasağa karşı bir protesto yürüyüşü düzenlemek üzere Taksim'e doğru ilerliyor. 

ÖZGÜR ÖZEL İLE EKREM İMAMOĞLU TAKSİM'E YÜRÜYOR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de buluştu. DİSK ile birlikte hareket eden Özel ve İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın Taksim'e yürüyüşü yasaklama kararına karşı bir protesto yürüyüşü gerçekleştiriyor. Yürüyüş sırasında Özel, "Bizim tek isteğimiz bayramın bayram gibi kutlanması. Biz çatışma olsun istemeyiz." şeklinde konuştu. İmamoğlu ise, "Umarım hukuka uygun davranarak böyle bir bayramı yok saymaktan vazgeçerler. Saraçhane'de 5 yıldır halk ne dediyse o oldu." ifadelerini kullandı.

"BU İNSANLAR DEVLETİNE SAYGILI İNSANLARDIR"

"Saraçhane demokrasiye ne geniş vurgunun yapıldığı yerdir. Bu insanlar devletine saygılı insanlardır. Ama devletin televizyonu, valisi hakimi milletin karşısına dikilirse millet kazanır. Biz örgütümüz Saraçhane'ye çağırdık.

Hedef Taksim meydanıdır. Taksim'i 2010'ların başında halka açıp billboardlarla övünç meselesi haline getirenler şimdi utanç meselesi haline getirdi. Şimdi çıkıp 'Taksim miting alanı değildir' diyorlar. 

Geçen sene bir tartışma vardı. Taksim gösteri meydanı değildir diyorlardı. Emekçiler de çıkarız diyordu. Böyle bir çatışma varsa mahkemeye başvurulur. Bir mahkeme kararı var. Dün grupta okudum. 2023 Aralık ayında AYM, 'Türk milleti adına' başlığıyla yazarak, Taksim'de isteyen herkes bulunabilir diye karar verdi.

Anayasa Mahkemesi herkes için bağlayıcıdır emekçiler içindir. Bundan sonra da kimseyi yürütmüyorsanız bu anayasa suçudur. Bugünkü inat, güç aldığı anayasayı inkar etmektir."

"TAKSİM EMEKÇİLERİNDİR"

"Ekrem Başkanımız, tüm başkanlarımız inanılmaz emek verdi. Müzakere ediyoruz çağrı yapıyoruz ama yanlışlarından vazgeçmiyorlar. Bundan 30 yıl önce yapılan 1 Mayıs kutlamalarında bu meydanda bulunan işçiler sendikalıydı. Biz şunu söylüyoruz; CHP, kimsesizlerin kimsesidir. Sendikasızların sendikasıdır. CHP, sendikalaşmasının önüne set çekilen 100 işçiden 86'sının sendikasıdır. Onların mücadelesi bizim mücadelemizdir.

Buradan emekçilere sesleniyoruz: Anayasal hakkınızdır sendikalarınızda örgütlenin. CHP, iktidar olduğunda işçilerin sendikalaşmasının önünde bir engel kalmayacaktır. İşçinin hakkını alacak olan da yoksulluğu ortadan kaldıracak olan da sendikalı mücadeledir. Bayramların bayram gibi kutlanacağı günler yakındır. Taksim bugün özgürleşmezse yarın özgürleşecektir. Taksim emekçilerindir."

"BURADAKİLER İŞÇİDİR EMEKÇİDİR"

"Polislerimize sesleniyorum, Buradaki emekçiler sizi düşman görmüyor. Buradaki emekçiler ne marijinal ne de yasa dışıdır. Buradakiler işçidir emekçidir. Onları düşman görüp onlara müdahale edip yaralanmalarına sebebiyet vermeyiniz. Buradaki herkes kardeştir. Yaşasın 1 Mayıs."

"ÇATIŞMA OLSUN İSTEMİYORUZ"

"Çatışma olsun istemiyoruz. Bizim tek isteğimiz bayramın bayram gibi kutlanması. Biz çatışma olsun, emekçiler yaralansın biber gazı sıkılsın istemeyiz. Biz kimseyi suç ilememeye davet ediyoruz. Bu toplanma ve irade çok büyük bir kazanımdır.

ozgur-ozel-ve-ekrem-imamoglu-sarachane-de-disk-17283255-5425-m.jpg

"Kaba kuvvetle sığınan iktidar gitgide sona yaklaşan iktidardır. Özgürlükleri gözettiğimizde demokratik bir ülke oluruz. Taksim'e doğru hareket ediyor olması bu halkın önemli bir kazanımdır. Umarım polisin müdahale etmediği yaralanmaların olmadığı bir gün olur. Taksim tam olarak özgür olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."

"İçişleri Bakanımız güvenlik önlemlerini gerekçe sundu ne yazık ki. Siz polisle Taksim'i koruyorsanız sizin egemenliğiniz polis egemenliğine bağlıdır. Bu vakitten sonra da içişleri Bakanı ile bir şey konuşmaya gerek yok" 

"SARAÇHANE'DE HAK ARAMA ÇALIŞMALARI HER ZAMAN BAŞARIYLA SONUÇLANMIŞTIR"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Son 5 yıldır Saraçhane hak arama noktasına dönüştü. Bugün de ne yazık ki bir hak arama meydanına döndü burası. Saraçhane'de hak arama çalışmaları her zaman başarıyla sonuçlanmıştır Bir gün Taksim de açılacak. Umarım hukuka uygun davranarak böyle bir bayramı yok saymaktan vazgeçerler. Saraçhane'de beş yıldır halk ne dediyse o oldu bugün de umarım öyle olur" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler